Tofu met paddestoelen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel
  • 100 ml roerbakolie
  • 2 cm verse gemberwortel (geraspt)
  • 2 bosuitjes (in schuine ringetjes)
  • 1 winterwortel (in dunne schuine plakjes)
  • 100 g peultjes (gehalveerd)
  • 100 g shii-takes (in plakjes)
  • 100 ml kruidenbouillon (van poeder)
  • 2 el droge sherry
  • 2 el sojasaus (licht)
  • 2 tl maizena

Bereiding

  1. Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren. Plakjes tofu op bord leggen. Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren. Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken. Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken. Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Op smaak brengen met peper.
Tofu met paddestoelen is een recept van Albert Heijn