Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 schaal kalkoengebraad met tuinkruidenmarinade (en hollandaisesaus (960 g)*)
  • 500 g krielaardappeltjes in de schil
  • 25 g boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 150 g gerookt ontbijtspek (stukje)
  • 2 rode uien (in dunne partjes)
  • 2 x 300 g sperziebonen
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats de aluminiumschaal in het midden van de oven en bak het kalkoengebraad in 45 minuten gaar. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit de boter in een koekenpan en schep de kerriepoeder en krieltjes erdoor. Bak de krieltjes afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar, schep ze regelmatig om. Bak ze nog 5 minuten zonder deksel. Snijd intussen het zwoerd (de witte buitenlaag) van het spek en snijd het spek in (niet te kleine) reepjes. Bak ze in een koekenpan met antiaan-baklaag zachtjes knapperig bruin. Schep ze op een bordje. Schep de uien met de bonen en oregano door het bakvet. Strooi er wat zout en (versgemalen) peper over. Smoor de bonen afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Neem de deksel van de pan. Schep de spekjes door de bonen en verwarm nog 5 minuten. Laat het vocht verdampen. Verwarm de hollandaisesaus in een pan en serveer deze bij de kalkoen, samen met de krieltjes en bonen.
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes is een recept van Albert Heijn