Thaise biefstuksalade met komkommer

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 3 cm verse gember
  • 2 el rijstolie
  • 2 el sesamolie
  • 3 el vissaus
  • 300 g biefstukken
  • 150 g haricots verts
  • 1 komkommer
  • 2 el zonnebloemolie
  • 125 g taugé

Bereiding

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen erbij, pers de vrucht uit en houd het sap apart. Schil en rasp de gember en voeg toe met de rijst- en sesamolie en vissaus. Meng de biefstuk met de marinade en laat afgedekt 30 min. staan buiten de koelkast.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd de komkommer in halve plakjes.
  3. Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem uit de wok en doe de haricots verts, komkommer, taugé en marinade in de wok. Roerbak 2 min. en voeg het vlees weer toe. Besprenkel naar smaak met limoensap en serveer direct. Verdeel over 4 kommen en serveer.
Thaise biefstuksalade met komkommer is een recept van Albert Heijn