Spinazietaart geitenkaas en noten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 95 g hazelnoten
  • 1 citroen
  • 20 g verse platte peterselie
  • 5 middelgrote eieren
  • 300 g geitenkaas
  • 50 g cheddar
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 400 g verse spinazie
  • 12 vellen diepvries filodeeg
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schud af en toe om. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn, houd 1 el apart (per taart).
  2. Meng de hazelnoten, citroenrasp, eieren, geitenkaas, cheddar, peterselie en ¼ van de olie. Verhit nogmaals ¼ van de olie en de boter in een koekenpan. Voeg een portie spinazie toe en roer tot de blaadjes slinken. Herhaal tot alle spinazie geslonken is. Bestrijk een vel bakpapier van ca. 50 cm met ¼ van de olie. Maak er een prop van, vouw het weer uit en leg het plat op het werkvlak.
  3. Leg er ? van de vellen filodeeg in een rechthoek op, laat de deegranden elkaar iets overlappen. Bestrijk met wat olie en bestrooi met peper, zout en cayennepeper. Herhaal 2 keer, zodat je 3 lagen deeg krijgt. Doe de spinazie en de nootmuskaat bij het eimengsel. Leg het bakpapier met deeg voorzichtig in de pan of quichevorm, de randen deeg net eroverheen. Druk goed aan tegen de zijkant. Verdeel het eimengsel erover en vouw de overhangende deegrandjes losjes over het mengsel. Bak in de oven de taart ca. 20 min. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Spinazietaart geitenkaas en noten is een recept van Albert Heijn