Côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg côte de boeuf van de vakslager (op kamertemperatuur)
  • 400 g sjalotten
  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 8 g takjes rozemarijn (bakje à 15 g)
  • 3 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 tenen knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Pel de sjalotten. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sjalotten 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en kook in hetzelfde water de schoongeboende krieltjes 4 min.
  2. Bestrijk het vlees rondom met 3 el olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees in 6 min. rondom bruin. Vet de ovenschaal in en leg het vlees in de ovenschaal met de sjalotten, krieltjes, rozemarijn en laurier. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi vooral de sjalotten en krieltjes met peper en eventueel zout. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium.
  3. Neem alleen het vlees uit de ovenschaal, leg op een groot bord en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schep de knoflook door de sjalotten en krieltjes en bak nog ca. 10 min. in de oven. Snijd het vlees in plakken van ½ cm en serveer met de sjalotten en krieltjes.
Côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes is een recept van Albert Heijn