Tempehbacon met gebakken ei en tomatenjam

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 125 g tempeh
  • 5 el sojasaus
  • 2½ el donkere basterdsuiker
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 50 ml water
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 6 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Bereiding

  1. Snijd de tempeh in zo dun mogelijke plakken en leg naast elkaar in de ovenschaal. Doe 4/5 van de sojasaus, 4/5 van de basterdsuiker, de ciderazijn, ? van de tabasco, de gerookte-paprikapoeder en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken en neem de pan van het vuur. Giet het mengsel over de tempeh en laat minimaal 2 uur marineren.
  2. Schil ondertussen de gember. Snijd de gember en knoflook fijn en de tomaten in parten. Doe in een steelpan, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 15 min. zachtjes koken. Voeg de rest van de sojasaus, de rest van de suiker en de rest van de tabasco toe en laat nog 1 min. pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de pan, maar laat 1 el zitten. Bak hierin een spiegelei per persoon. Serveer de tempehbacon met de gebakken eieren en tomatenjam.
Tempehbacon met gebakken ei en tomatenjam is een recept van Albert Heijn