Steak du boeuf met rijst en paprikasalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 el traditionele olijfolie
  • 2 uien
  • 300 g witte snelkookrijst (variaties mogelijk)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 ml kraanwater
  • 3 rode paprika's
  • 40 g rucola
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 125 ml volle yoghurt

Bereiding

  1. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min. Roer het paprikapoeder door de rijst, schenk het water erbij en breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 min. Neem daarna de deksel eraf en laat nog 4-5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de paprika's in grove stukken.
  2. Bestrijk de stukken paprika dun met olie en gril ze aan beide zijden. Breng ze daarna op smaak met peper en eventueel zout en schep om met de rucola. Bestrijk de steaks de boeuf dun met olie en gril ze in 8-10 min. gaar, keer ze halverwege. Breng de yoghurt op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de paprikasalade, steaks de boeuf en een klein bakje yoghurt als saus.
Steak du boeuf met rijst en paprikasalade is een recept van Albert Heijn