Hartige winter-groentetaart

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 300 g knolselderij
  • 300 g winterpeen
  • 200 g gesneden cavolo nero
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 200 g naturel smeerkaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 350 g super croissantdeeg
  • 120 g Groninger metworst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de cavolo nero in kleinere stukjes. Verhit de boter in een wok en roerbak de knolselderij, winterpeen en cavolo nero 7 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Giet de zoete aardappelen af, voeg de smeerkaas en de eieren toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de gebakken groenten erdoor.
  3. Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat en vorm er een rechthoek van. Duw de gaatjes tussen de deegstukken dicht. Schep de groentepuree op het deeg, maar laat de randen vrij. Snijd de worst in plakjes en leg op de puree. Klap de randen van het deeg naar binnen. Bak de groentetaart ca. 25 min. iets onder het midden van de oven.
Hartige winter-groentetaart is een recept van Albert Heijn