Peperonata met buffelmozzarella

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 gele paprika's
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 2 tenen knoflook (in flinterdunne plakjes)
  • 1 el witte (balsamicoazijn (flesje 250 ml))
  • 2 el kappertjes (potje 100 g)
  • 2 zakjes mozzarella (di bufala (a 125 g))

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika ca. 25 min. hoog in de oven tot het vel zwart wordt. Leg 10 min. in een afgesloten plastic zak of pan. Trek de velletjes van de paprika af. Snijd de paprika in repen.
  2. Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Voeg de paprika, azijn en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Verdeel de groenten over een lage schaal, bestrooi met de kappertjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Breek de bollen mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de olie.
Peperonata met buffelmozzarella is een recept van Albert Heijn