Indonesische makreel met uitjes en bonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el ketchup
  • 100 ml kraanwater
  • 520 g verse gerookte makreelfilet
  • 300 g pandanrijst
  • 1 komkommer
  • 50 ml (wittewijn)azijn
  • 600 g verse sperziebonen
  • 50 g gebakken uitjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en de helft van het water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal. Zet ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 min.
  2. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en de rest van het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af.
  3. Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.
Indonesische makreel met uitjes en bonen is een recept van Albert Heijn