Rijkgevulde chili met kip, zwarte bonen en knapperige mais

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 400 g zwarte bonen (blik)
  • 4 scharrel kipdijfilets
  • 2 el (arachide)olie
  • 1½ el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo (specerijenmelange)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 2 maiskolven
  • 15 g verse koriander

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Was de 3 paprika’s, halveer deze overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel onder koud stromend water. Breng een pan water aan de kook voor de maiskolven.
  3. Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika, kip en picadillo toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de zwarte bonen toe en laat met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Om de maiskolven in de lengte in tweeën te kunnen breken snijd je ze met een scherp mesje eerst een stukje in. Je breekt ze dan met met de hand eenvoudig doormidden. Kook de halve maiskolven in het kokende water in 10 min. gaar.
  5. Snijd ondertussen de koriander grof en meng deze door de rijst (zie tip onderaan). Serveer met de chili en maiskolven. Lekker met een schepje sambal.
Rijkgevulde chili met kip, zwarte bonen en knapperige mais is een recept van Albert Heijn