Opperdepop: kip-kerrie met appel 10-12 mnd

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 40 g wite rijst
  • 1 Elstar appel
  • 1 sjalot (klein)
  • 75 g kipfilet
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ tl milde kerriepoeder
  • 1 el gemalen kokos
  • 4 el water (heet)

Bereiding

  1. Kook de rijst in een pan met water zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees boven een kom met een grove rasp. Snipper de sjalot en snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 min. op matig vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak 2 min. mee. Meng de geraspte appel, kerriepoeder en kokos erdoor. Voeg het water toe en laat afgedekt ca. 4 min. sudderen op laag vuur.
  3. Giet de rijst af en pureer met de kip-kerrie met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree. Serveer de puree in kommetjes met kleine roosjes broccoli of stukjes gekookte sperziebonen ernaast.
Opperdepop: kip-kerrie met appel 10-12 mnd is een recept van Albert Heijn