Gestoofde venkel met spekjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 duopak magere spekreepjes (250 g)
  • 35 g boter
  • 2 kleine uien (grof gesnipperd)
  • 2 x 300 g venkelknollen ((2 stuks) in de lengte in plakken gesneden)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries)
  • 1 bakje roomkaas (bieslook (125 g))

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes in een braadpan met dikke bodem krokant en schep ze uit de pan. Voeg aan het bakvet de boter toe en fruit hierin de uien goudbruin. Schep de venkel erbij en bak ze rondom lichtbruin. Voeg de suiker, de wijnazijn en 200 ml water toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  2. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de roomkaas erdoor. Schep op elk bord een grote lepel aardappelpuree en strijk het glad. Schep de venkel erop en strooi de spekjes erover.
Gestoofde venkel met spekjes is een recept van Albert Heijn