Zwarte-bonensalade met witte kaas & gebakken courgette

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el traditionele olijfolie
  • 800 g zwarte bonen
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 20 g verse platte peterselie
  • 75 g rucola
  • 150 g witte kaas
  • 150 g peen julienne

Bereiding

  1. Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat \uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Klop van 2 el citroensap, 3 el olie, peper en eventueel zout een dressing. Snijd de platte peterselie fijn en de rucola grof. Verkruimel de witte kaas. Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, witte kaas en de dressing op een platte schaal. Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel over de bonensalade.
Zwarte-bonensalade met witte kaas & gebakken courgette is een recept van Albert Heijn