Boeuf stroganoff

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g ribrunderlappen
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 prei
  • 2 rode paprika's
  • 2 el paprikapoeder
  • ½ vleesbouillontablet
  • 3 el wodka
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el verse platte peterselie

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het vlees in 3 min. bruin en neem uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 2 min. Snijd de champignons in vieren, de prei in ringen en de paprika in blokjes. Voeg de champignons, prei en paprika toe aan de ui en knoflook en bak 5 min.
  2. Schep het vlees terug in de pan en roer het paprikapoeder erdoor. Schenk heet water in de pan, tot het vlees net onder staat. Voeg het bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 3 uur gaar.
  3. Snijd de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de wodka en de crème fraîche. Bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst.
Boeuf stroganoff is een recept van Albert Heijn