Snelle roerbak met sajoertempeh
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 250 g tempeh
- 80 ml boemboe sajoer boontjes
- 6 el arachideolie
- 800 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 200 ml kokosmelk
- 2 bosuien
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes om met 1/3 van de boemboe.
- Verhit eenderde van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de kokosmelk en de rest van de boemboe toe en laat 8 min. zachtjes koken.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep de tempeh met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Verdeel de rijst en groente over 4 kommen en bestrooi met de knapperige tempeh en de bosui. Serveer direct.
Snelle roerbak met sajoertempeh is een recept van Albert Heijn