Snelle roerbak met sajoertempeh

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 250 g tempeh
  • 80 ml boemboe sajoer boontjes
  • 6 el arachideolie
  • 800 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 bosuien

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes om met 1/3 van de boemboe.
  2. Verhit eenderde van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de kokosmelk en de rest van de boemboe toe en laat 8 min. zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep de tempeh met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Verdeel de rijst en groente over 4 kommen en bestrooi met de knapperige tempeh en de bosui. Serveer direct.
Snelle roerbak met sajoertempeh is een recept van Albert Heijn