Bietenstamppot met spek en appel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 300 g gerookte spekreepjes (duopak)
  • 1 ui
  • 500 g gekookte bietjes
  • 1 Royal Gala appel (schoongeboend, of een andere appel)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.
  3. Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes. Bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.
  4. Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Schep door het bietenmengsel.
  5. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
  6. Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bietenstamppot met spek en appel is een recept van Albert Heijn