Bietenstamppot met spek en appel
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappel
- 50 g ongezouten roomboter
- 300 g gerookte spekreepjes (duopak)
- 1 ui
- 500 g gekookte bietjes
- 1 Royal Gala appel (schoongeboend, of een andere appel)
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.
- Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes. Bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.
- Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Schep door het bietenmengsel.
- Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
- Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bietenstamppot met spek en appel is een recept van Albert Heijn