Gebakken rijst met pittige makreel en wortelsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 400 g winterpeen
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 2 rode uien
  • 3 cm verse gember
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 1 rode peper
  • 260 g verse gerookte makreelfilet

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Meng de peen, het limoenrasp,
  2. 5 el per persoon van het sap en ? van de ui door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout. Giet de rijst af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en schep om met de wortelsalade.
  3. Verhit de olie in dezelfde pan. Fruit de geraspte gember en de rest van de ui 2 min. Voeg de rijst en erwten toe en bak nog 3 min. mee. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Verdeel de rijst en salade over de diepe borden. Breek de makreel in grove stukken en verdeel over de rijst. Bestrooi met de peper
Gebakken rijst met pittige makreel en wortelsalade is een recept van Albert Heijn