Aardappelgratin met spinazie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 450 g aardappelschijfjes
  • 450 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
  • 5 tomaten
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om. Voeg de kikkererwten en Provençaalse kruiden toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze kort mee. Vet de ovenschaal in. Doe de helft van de bevroren spinazie in de ovenschaal. Bedek met de helft van het aardappelmengsel. Herhaal deze stap.
  3. Snijd de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met de tomatenplakjes en de kaas. Bak de aardappelgratin ca. 45 min. in de oven.
Aardappelgratin met spinazie is een recept van Albert Heijn