Zuurkool met reuzenbonen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 uien (in halve ringen)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 zak zuurkool (naturel (500 g), uitgelekt)
- 2 blikken reuzenbonen ((a 400 g), uitgelekt)
- 2 el Zaanse mosterd (potje 335 g)
- 300 g zalmfilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid)
- 1 bakje platte peterselie ((20 g) fijngesneden)
Bereiding
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de zuurkool toe en bak 10 min. op laag vuur mee, met de deksel op de pan. Doe de bonen erbij en bak ca. 3 min. mee totdat ze warm zijn. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
- Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.
- Schep de peterselie door het zuurkool-bonenmengsel en serveer met de zalm.
Zuurkool met reuzenbonen is een recept van Albert Heijn