Zuurkool met reuzenbonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 zak zuurkool (naturel (500 g), uitgelekt)
  • 2 blikken reuzenbonen ((a 400 g), uitgelekt)
  • 2 el Zaanse mosterd (potje 335 g)
  • 300 g zalmfilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid)
  • 1 bakje platte peterselie ((20 g) fijngesneden)

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de zuurkool toe en bak 10 min. op laag vuur mee, met de deksel op de pan. Doe de bonen erbij en bak ca. 3 min. mee totdat ze warm zijn. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Schep de peterselie door het zuurkool-bonenmengsel en serveer met de zalm.
Zuurkool met reuzenbonen is een recept van Albert Heijn