Gevulde forel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 75 g salami (in reepjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 el verse tijmblaadjes ( 6 takjes tijm)
  • 4 sneetjes oud witbrood (zonder korst)
  • 4 forellen
  • 100 ml witte wijn
  • 60 g boter (in 5 klontjes)

Bereiding

  1. Verhit een kleine koekenpan en bak hierin de salami zachtjes uit. Fruit de ui zachtjes 3 min. mee. Roer de tijm erdoor. Neem de pan van het vuur en verkruimel het brood erboven. Voeg naar smaak peper toe en meng alles luchtig door elkaar. Laat de vulling iets afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen schoon en dep ze droog. Dep ook de buikholten goed droog, schep de vulling erin en druk de opening dicht. Bestrooi de forellen aan de buitenkant met zout en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Leg de takjes tijm eromheen.
  3. Schenk de wijn in de schaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vissen in ca. 20 min. gaar worden.
  4. Schenk het stoofvocht uit de schaal in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het koken tot er nog 3 el vocht over zijn. Klop de boter klontje voor klontje door het ingekookte vocht. Breng de saus na elk klontje boter weer aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en serveer de saus bij de forel. Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.
Gevulde forel is een recept van Albert Heijn