Steak de boeuf met krieltjes in de schil

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes in de schil
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 600 g koelverse gebroken sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 50 ml azijn
  • 50 ml water
  • 25 g knoflookbieslook
  • 200 g crème fraîche

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer de grotere en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
  2. Verhit halverwege de kooktijd van de krieltjes de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng ondertussen in een pan water de sperziebonen aan de kook en kook deze in 6 min. beetgaar.
  4. Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in dunne linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en meng door de crème fraîche.
  5. Verdeel de krieltjes, steaks de boeuf en sperziebonen over de 4 borden en serveer met de komkommersalade en bieslookcrème-fraîche.
Steak de boeuf met krieltjes in de schil is een recept van Albert Heijn