Zelfgemaakte slavink met hete bliksem

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood (oud, zonder korst)
  • 100 ml melk
  • 1 mespunt nootmuskaat (versgeraspt)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek (pak 125 g)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 kg aardappels (kruimig)
  • 2 zure appels (bijv. goudreinet)
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 75 g boter

Bereiding

  1. Leg het brood in een diep bord en schenk de melk erover. Knijp het brood uit en meng het met de nootmuskaat, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak door het gehakt. Rol 4 gelijke rolletjes van het gehakt. Leg 2 plakjes spek in de lengte naast elkaar, laat ze ca. 1 cm overlappen. Bestrijk ze dun met mosterd en rol het spek om het gehakt. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen met de ui en de appels in 20 minuten gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de slavinken 15 tot 20 minuten op matig vuur. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af, en laat een bodem van 1/2 cm vocht in de pan. Voeg de rest van de boter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper. Serveer de hete bliksem bij de slavinken. Lekker met sperziebonen.
Zelfgemaakte slavink met hete bliksem is een recept van Albert Heijn