Teriyakifiletlapjes met komkommer-radijssalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 520 g varkensfiletlapjes
  • 3 el teriyakisaus
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Japanse wokgroente
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 50 g soja-gember-sesamdressing
  • 1½ tl sesammix

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, bestrijk ze met de teriyakisaus en snijd in reepjes.
  3. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rijst toe en warm 2 min. mee.
  4. Was ondertussen de radijs en snijd in plakjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes. Meng de dressing met de radijs en komkommer en bestrooi met het sesamzaad.
  5. Verdeel de roerbak over diepe borden en leg de varkensreepjes erop. Serveer de komkommer-radijssalade erbij.
Teriyakifiletlapjes met komkommer-radijssalade is een recept van Albert Heijn