Sangria

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 75 g kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 1 liter Spaanse rode wijn categorie 7
  • 60 ml sinaasappellikeur (Gall&Gall)
  • 45 ml brandy (Spaanse, cognac of vieux)
  • 1 el citroensap
  • 1 el limoensap
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
  • 25 ijsklontjes

Bereiding

  1. Breng in een pannetje de suiker en het water aan de kook en laat het daarna afkoelen. Koel de opgeloste suiker, wijn, likeur en brandy minimaal 1 uur in de koelkast. Roer in een grote schaal (bowl) de opgelost suiker, wijn, likeur, brandy, het citroensap en limoensap door elkaar. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in plakjes, voeg die samen met de ijsblokjes toe. Serveer de sangria in bolglazen of kleine limonadeglazen.
Sangria is een recept van Albert Heijn