Vegaworstjes met rodekool & appel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
  • 2 friszoete appels (bijv. elstar)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 x 300 g rodekool (in fijne reepjes)
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g)
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 schaaltjes vegetarische worstjes (a 175 g)

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. gaar in een hapjespan. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de kool erbij en roerbak in 4-5 min. beetgaar. Voeg de appel, de suiker en de azijn toe en bak 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verhit water tot aan de kook en verwarm de worstjes 2-3 min. Verdeel het koolmengsel, de worstjes en de aardappelschijfjes over 4 borden.
Vegaworstjes met rodekool & appel is een recept van Albert Heijn