Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ dunne prei
  • 2 eetlepels gezouten zwarte boontjes
  • 2 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 zalmhaasjes (a 250 g)
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus (licht)

Bereiding

  1. Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspoelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aaandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje. Water aan de kook brengen. Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel. Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen. Serveren met roergebakken groenten en rijst.
Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes is een recept van Albert Heijn