Stamp van boerenkool en rode ui met feta en noten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 95 g ongebrande hazelnoten
  • 4 AH Biologisch rode uien
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 el grove mosterd
  • 50 ml halfvolle melk
  • 150 g AH Biologisch feta

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
  2. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de uien in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.
  4. Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1?2 kopje kookvocht op (per 4 personen). Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.
Stamp van boerenkool en rode ui met feta en noten is een recept van Albert Heijn