Ultieme paastaart

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g ongezouten roomboter ( extra om in te vetten)
  • 325 g fijne kristalsuiker
  • 200 g crème fraîche
  • 5 middelgrote eieren
  • 3 citroenen
  • 2 el maanzaad
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 200 g mascarpone (verse kaas, bakje 250 g)
  • 160 g lemon curd
  • 430 g uitgerolde rolfondant wrap
  • 300 g gele en groene marsepein (set 4 kleuren, pak 600 g)
  • 2 el poedersuiker
  • 45 g kleurstofstiften

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvormen in met boter. Klop de boter en suiker met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg de crème fraîche toe en mix nog 5 min. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
  2. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Mix het rasp en maanzaad door het beslag. Zeef het bakmeel en zout boven het beslag en spatel erdoor. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes ca. 30 min. onder elkaar in de oven gaar. Wissel halverwege.
  3. Controleer na 25 min. of de cakes gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakes gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen. Stort de cakes op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de mascarpone en lemoncurd, en leg de andere cake erop. Rol de fondantwrap uit en bekleed de taart ermee. Rol de marsepein op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot 2 dunne lappen. Teken paaseitjes op een vel papier en knip uit. Leg als een sjabloon op de gekleurde marsepein en snijd de eitjes uit. Plak de eitjes met wat water op de taart en decoreer de taart naar keuze met de kleurstofstiften.
Ultieme paastaart is een recept van Albert Heijn