Bloemkool-spekjesstamp met krokante visburger
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1.2 kg kruimige aardappel
- 800 g koelverse bloemkoolroosjes
- 2 el traditionele olijfolie
- 125 g magere spekreepjes
- 4 verse kabeljauwburgers
- 100 ml halfvolle melk
- 2 el Franse mosterd
- 1 tl gedroogde dille
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer halverwege.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Meng de melk, mosterd, dille en spekreepjes erdoor.
- Verdeel de stamppot over de borden en serveer er een kabeljauwburger bij.
Bloemkool-spekjesstamp met krokante visburger is een recept van Albert Heijn