Bloem­kool­-spekjesstamp met krokante visburger

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg kruimige aardappel
  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 4 verse kabeljauwburgers
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 el Franse mosterd
  • 1 tl gedroogde dille

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer halverwege.
  4. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Meng de melk, mosterd, dille en spekreepjes erdoor.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer er een kabeljauwburger bij.
Bloem­kool­-spekjesstamp met krokante visburger is een recept van Albert Heijn