Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1½ kg verse aardappelpuree
  • 355 rode kool met cranberry (1 pot 355 g)
  • 2 el paneermeel
  • 175 g champignons (bakje 175 g)
  • 200 zakken eikenbladslamelange (zak 200 g)
  • 100 ml dressing balsamico

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de rode kool uitlekken in een zeef, druk met de bolle kant van een lepel overtollig vocht eruit. Bedek de ovenschaal met een laag rode kool. Verdeel de aardappelpuree erover, bestrooi met paneermeel. Neem de helft van de overgebleven boter, maak er klontjes van. Leg die op de schotel. Zet de schotel in de oven. Laat in 15 min. goudbruin worden.
  2. Verhit ondertussen de overige boter in de braadpan. Wrijf de varkenshaas in met peper en eventueel zout. Bak per kant 5-7 min. bruin en gaar. Veeg de champignons schoon en bak ze de laatste 3 min. mee. Laat de varkenshaas even rusten en snijd hem dan in plakken. Besprenkel de eikenbladsla met dressing. Serveer de sla bij de plakjes varkenshaas met champignons en rodekoolschotel.
Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas is een recept van Albert Heijn