Lauwwarme quinoa-bonensalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 275 g quinoa
  • 2 aubergines
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
  • 147½ g semi-zongedroogde tomaten
  • 250 g gerookte kipreepjes
  • 80 g koelverse babyboerenkool

Bereiding

  1. Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.
  3. Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool. Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.
Lauwwarme quinoa-bonensalade is een recept van Albert Heijn