Lauwwarme quinoa-bonensalade
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 275 g quinoa
- 2 aubergines
- 3 el traditionele olijfolie
- 50 g ongebrande hazelnoten
- 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
- 147½ g semi-zongedroogde tomaten
- 250 g gerookte kipreepjes
- 80 g koelverse babyboerenkool
Bereiding
- Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.
- Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool. Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.
Lauwwarme quinoa-bonensalade is een recept van Albert Heijn