Burger met avocado en gebakken ei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 el worcestershiresauce
  • 4 verse schnittbroodjes
  • 1 kropsla
  • 4 plakken cheddar
  • 2 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 eetrijpe avocado

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de sjalotten fijn.
  2. Meng het gehakt met de worcestershiresauce, de sjalotten, peper en eventueel zout en verdeel in 4 porties. Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Leg de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog
  3. Snijd de broodjes open. Haal 8 blaadjes van de sla los, was en droog ze. Gril de hamburgers 4 min. Keer ze en beleg met de cheddar. Gril nog 4 min. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  4. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken. Beleg de broodjes achtereenvolgens met 2 blaadjes sla, een burger met kaas, plakjes avocado en een ei. Serveer met de bovenkant van de broodjes erbij.
Burger met avocado en gebakken ei is een recept van Albert Heijn