Koolvis met gerookte makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 4 koolvisfilets ((zak 750 g, diepvries), ontdooid)
  • 1 blikje gerookte makreelfilet (190 g)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 zak aardappels (kilotje vastkokend)
  • 750 g winterpeen ((zak 1 kg), in plakjes)
  • 50 g zuivelspread (bieslook light (a 150 g))

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bodem van de ovenschaal in met olie. Wrijf de koolvisfilets in met zout en leg ze in de schaal. Prak de makreel met het vocht fijn, meng de ui en peper naar smaak erdoor en verdeel dit over de koolvisfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie, schuif deze op het rooster in het midden van de oven en laat de koolvis in 25 minuten gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten de plakjes winterpeen toe. Giet de aardappelen en de plakjes winterpeen af en schep, met de pan op het vuur, de zuivelspread erdoor, zodat deze smelt. Serveer de aardappel-wortelhussel bij de koolvis met makreel.
Koolvis met gerookte makreel is een recept van Albert Heijn