Romige witvis met bloemkool en broccoli

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 360 g broccoli
  • 800 g bloemkool
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el sambal oelek
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 350 g verse pangasiusfilets
  • 2 el tarwebloem

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de gember samen met de sambal en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk, het water, de broccoli en bloemkool toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 10 min. met de deksel op de pan.
  3. Snijd ondertussen elke visfilet in 4 stukken. Bestrooi ze met de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar. Verdeel de vis, saus en groenten over 4 diepe borden. Serveer met de rijst.
Romige witvis met bloemkool en broccoli is een recept van Albert Heijn