Schouderkarbonade met mosterdsaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ fles bruin bier (a 33 cl)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el balsamicoazijn (wit)
  • 2 x 2 schouderkarbonades
  • 4 el mayonaise
  • 4 el volle yoghurt
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 2 bosuitjes (in ringen)
  • olie (om te bestrijken)

Bereiding

  1. Meng in een schaal het bier met de knoflook, de tijm en de balsamicoazijn. Leg de schouderkarbonades erin en marineer ze afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur. Keer het vlees af en toe. Meng in een schaaltje de mayonaise met de yoghurt, de mosterd, de honing en de bosuitjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dek de mosterdsaus tot gebruik af. Neem de karbonades uit de marinade en laat ze even uitlekken in een vergiet. Bestrijk ze met olie. Leg de karbonades op de barbecue op een ingevet rooster. Gril ze op matig heet vuur in circa 7 min. per kant bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper. Serveer de karbonades met de mosterdsaus.
Schouderkarbonade met mosterdsaus is een recept van Albert Heijn