Penne met zalm, bleekselderij en roomkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij (500 g)
  • 1 winterpeen (250 g)
  • 1 ui (in dunne parten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g penne rigate (zak 500 g, pasta)
  • 1 schaal zalmreepjes (250 g)
  • 1 bakje verse roomkaas (met kruiden (125 g))

Bereiding

  1. Snijd de bleekselderij in stukken van 3-4 cm en snijd deze in reepjes. Snijd de winterpeen in stukken van 3-4 cm, zet deze stukken rechtop en snijd ze in plakken. Roerbak de ui in de olie 3 minuten. Schep de groenten erbij, zet het vuur laag en bak de groenten in 10 minuten bijna gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 150 ml van het kookwater. Voeg de zalmreepjes en de roomkaas toe aan de groenten in de pan, breng op smaak met peper en zout en voeg het kookwater van de pasta toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de zalm in de saus in 3 minuten gaar. Giet de penne af en meng deze met de zalm met groenten.
Penne met zalm, bleekselderij en roomkaas is een recept van Albert Heijn