Pastaschotel met gerookte makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g farfalle (zak a 500 g)
  • 380 g gerookte makreelfilet in blik (verpakt per 190 g)
  • 400 g verse Italiaanse roerbakgroente
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 50 g besciamella sausmix (pak a 2 zakjes)
  • 500 ml halfvolle melk
  • 75 g gemalen belegen kaas 30 (zakje a 150 g)

Bereiding

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Giet de makreelfilets af en vang de olie op. Vet de ovenschaal dun in met wat van deze olie. Verhit de rest van de olie en roerbak de Italiaanse roerbakmix 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng alles op smaak met peper en eventueel zout. Laat de farfalle uitlekken en schep deze bij de roerbakmix.
  3. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Schep de helft van de bechamelsaus door het gerecht en schep dit in de ovenschaal. Verdeel de makreel erover en dek af met de rest van de bechamelsaus.
Pastaschotel met gerookte makreel is een recept van Albert Heijn