Gefrituurde garnalenkoekjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zak tijgergarnalen (rauw, gepeld (500 g))
  • 3 el rode curry pasta (pot 225 g)
  • 3 el vissaus (fles 250 ml)
  • 2 eieren
  • 4 el maïzena
  • 4 sperziebonen
  • ca. 1 liter olie om te frituren
  • zoete chilisaus (fles 250 ml)

Bereiding

  1. Doe de garnalen in een zeef en dompel ze 2 min. onder in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de garnalen, de currypasta, de vissaus, de eieren en de maïzena in een keukenmachine tot een gladde massa.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen fijn. Meng door de garnalenpasta. Neem telkens 1 el garnalenpasta uit de mengkom en vorm met uw hand een koekje van ca. 4 cm. Ø. Leg de koekjes op een platte schaal, dek af met vershoudfolie en laat ca. 20 min. in de koelkast opstijven.
  3. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Bak de garnalenkoekjes met 6 stuks tegelijk in ca. 3 min. goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de zoete chilisaus.
Gefrituurde garnalenkoekjes is een recept van Albert Heijn