Bospeen uit de oven

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bos worteltjes
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 mespunt grof zeezout
  • 4 el water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de worteltjes en halveer eventueel de dikkere exemplaren. Leg de worteltjes in de ovenschaal.
  3. Schenk de olie erover en voeg de gemalen koriander, gemberpoeder, knoflook en naar smaak grof zeezout toe. Schep alles goed om, zodat alle worteltjes rondom met olie bedekt zijn. Schenk het water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de worteltjes in ca. 45 min. gaar worden.
Bospeen uit de oven is een recept van Albert Heijn