Kruidige rijst met zalm en ei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g preien
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 750 ml visbouillon van tablet
  • 3 middelgrote eieren
  • 20 g verse peterselie
  • 250 g gerookte zalmsnippers

Bereiding

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Doe de rijst erbij en roerbak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag. Kook de rijst met de deksel op de pan in 15-18 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Snijd de peterselie fijn. Voeg de zalmsnippers en peterselie aan de rijst toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en leg het ei erbij.
Kruidige rijst met zalm en ei is een recept van Albert Heijn