Linzensoep met bleekselderij
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 400 g bruine linzen in blik (uitgelekt)
- 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt)
- 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 2 tl gemalen kaneel
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 1 citroen
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
- Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.
Linzensoep met bleekselderij is een recept van Albert Heijn