Broccoli-zalmquiches

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 600 g broccoli
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 ml verse slagroom (beker)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 bosuien (zakje)
  • 250 g gerookte zalmsnippers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Snijd de bosui in ringetjes.
  3. Meng de broccoli, bosui en zalm in een kom en verdeel over de springvormen. Schenk het eimengsel erover en bak de quiches in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Broccoli-zalmquiches is een recept van Albert Heijn