Crunchy aardappelen met bospeen en spek

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g iets kruimige aardappelen (schoongeboend)
  • 125 g verse kruidenboter met knoflook
  • 150 g katenspek (plakjes)
  • 600 g geschilde bospenen
  • 120 g snackradijs
  • 25 g verse bieslook

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 25 min. gaar. Giet af en laat 30 min. afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet ze met de bolle kant van een lepel, zodat ze platter worden maar niet uit elkaar vallen. Smelt de kruidenboter in een steelpan. Besprenkel de aardappelen met de kruidenboter en bestrooi met zout. Zet de bakplaat ca. 30 min. boven het midden van de oven.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril het spek in porties in 5 min. krokant. Keer halverwege. Halveer de wortels in de lengte. Gril in het achtergebleven bakvet 6-8 min. in de grillpan. Keer regelmatig. Neem de aardappelen uit de oven en verdeel over een grote schaal. Leg de wortels en het spek ertussen. Snijd de radijsjes in kwarten en de bieslook grof en verdeel over de groenten.
Crunchy aardappelen met bospeen en spek is een recept van Albert Heijn