Zoeteaardappelgratin met bosui

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 3 bosuien
  • 1 rode peper
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 tl zout
  • 2 g boter om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
  2. Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Zoeteaardappelgratin met bosui is een recept van Albert Heijn