Lentequiche met asperges en broccoli

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 400 g broccolirijst
  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 70 g saus voor asperges
  • 100 g groene-aspergetips
  • 50 g rauwe ham

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en schep de broccolirijst erdoor.
  2. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed de hele springvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, de melk en de saus voor asperges los in een kom. Verdeel het broccoli-preimengsel over het bladerdeeg en verdeel de aspergetips in een waaiervorm erover. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie. Halveer de plakjes ham in de breedte en maak er roosjes van door ze losjes op te rollen. Neem de quiche uit de vorm en verdeel de hamroosjes erover.
Lentequiche met asperges en broccoli is een recept van Albert Heijn