Gegrilde pizza met rauwe ham en truffelmascarpone

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g tarwebloem
  • 100 g tarwegriesmeel
  • 7 g gedroogde gist (zakje)
  • 450 ml kraanwater (handwarm)
  • 2 tl zout
  • 1 el vloeibare honing
  • 50 ml traditionele olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (uitgelekt)
  • 2 gegrilde rode paprika's (pot 295 g)
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse basilicum
  • 150 g mini-buffelmozzarella
  • 100 g rauwe ham
  • 3 tl truffel-paddenstoelentapenade (potje 80 g)
  • 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
  • 40 g rucola

Bereiding

  1. Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk er het water bij en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed het zout en de honing erdoor en daarna de olijfolie totdat er een soepel deeg ontstaat. Dek af en laat op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Kneed het deeg na 1 uur nogmaals door en verdeel in 4 gelijke bollen. Laat afgedekt nog 30 min. rijzen.
  2. Steek de barbecue aan.
  3. Doe de tomatenblokjes, paprika, knoflook en het basilicum in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de mozzarellabolletjes, snijd de ham in lange repen en meng de truffeltapenade door de mascarpone. Leg een deegbal op een vel bakpapier en bestrooi met wat griesmeel. Rol het deeg uit tot een platte cirkel van max. 3 mm. dik.
  4. Leg de pizzabodem op de barbecue met het bakpapier naar boven en sluit de deksel. Gril de pizzabodem in ca. 3 min. tot ze knapperig bruin. Neem van de barbecue en trek het papier los. Beleg de gegrilde kant met saus en mozzarella en gril in 3 min. gaar en knapperig met de deksel op de barbecue. Neem de pizza van de barbecue en beleg met ham, truffelmascarpone en rucola. Maak zo nog 3 pizza’s.
Gegrilde pizza met rauwe ham en truffelmascarpone is een recept van Albert Heijn