Tagliatelle met zalm en asperges

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g tagliatelle all'uovo
  • 350 g diepvries wilde zalm
  • 500 g verse witte asperges
  • 300 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 1 pakje saus voor asperges

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zalm ontdooien. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de asperges en de sperziebonen toe.
  2. Snijd de zalm in stukjes. Leg een laagje keukenpapier in een ruime zeef, leg daarin de stukjes zalm en hang de zeef boven de groenten in de pan. Leg de deksel op de pan. Kook de groenten in 10 min. net gaar, de zalm stoomt dan ook gaar.
  3. Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de groenten af, meng de zalmstukjes erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de groenten en de zalmstukjes erop en schep de aspergesaus erover.
Tagliatelle met zalm en asperges is een recept van Albert Heijn