Visplateau met homemade pickle en salade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 175 g snackradijs
  • 1 rode ui
  • 30 g kristalsuiker
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 150 ml kraanwater
  • 1 el gedroogde dille
  • 1 tl zout
  • ½ el mierikswortel in pot
  • 125 g crème fraîche
  • 1 citroen
  • 10 g verse platte peterselie
  • 40 g snijbiet
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 pakje vers kwartet van gerookte vis (200 g)

Bereiding

  1. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.
  2. Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
  3. Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.
Visplateau met homemade pickle en salade is een recept van Albert Heijn