Champignonroomsaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 zak soepgroenten (250 g)
  • 2 tenen knoflook (gehalveerd)
  • 1 pot paddestoelenfond (380 ml)
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 1 schaal kastanjechampignons ((250 g), in kwarten)
  • 3 el medium sherry

Bereiding

  1. Verhit 25 g boter in een steelpan en bak de soepgroenten en knoflook zonder te kleuren op laag vuur 3 min. Voeg de fond toe en breng het geheel tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken.
  2. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten hebben hun smaak afgegeven en worden niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 1/3 over is (125 ml). Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale, ingedikte saus. Dit duurt ca. 15 min.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur 5 min. Voeg de sherry toe en laat op hoog vuur 3 min. verdampen. Schenk de saus erbij, breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door. Lekker bij biefstuk en varkenshaas.
Champignonroomsaus is een recept van Albert Heijn